dissabte, 30 d’agost de 2008

LIMA, SALA D'ESPERA.

La gran ciutat de Lima ens va servir de sala d’espera mentre arribava l’hora del nostre autocar a Huaraz, el nostre autocar a les muntanyes. Lima no destaca per la seva bellesa, però ens va servir per passar un dia i començar a conèixer Perú. Es situa a la costa central del país i va ser fundada pel conquistador espanyol, per nombrar-lo d’alguna manera, Francisco Pizarro el 18 de gener de 1535 i la va nomenar “La Ciudad de los Reyes”, capital del “Virreinato de Perú”. Però amb el temps s’ha conservat el seu antic nom, Lima, el qual prové de l’aymara, Limaq, que vol dir flor groga, o del quechua coster, rimaq, pronunciat limaq, que vol dir parlador, ja pot ser pel soroll que feia el Riu Rimac que la travessa o per un oracle pre-inca que hi havia.
La nostra visita a la ciutat es va centrar en tres llocs principalment.
Centre Històric de Lima:
És la zona on s’aprecien edificis de l’època colonial espanyola, una zona molt ben conservada i on pots passejar tranquil·lament, seure a la Plaza de Armas, esquivar gent al Jirón de la Unión, visitar comerços i admirar les imposades, en el seu temps, i grans esglésies.
Cerro San Cristobal:
És una petita muntanya d’uns 400 msnm, un cerro, que pots accedir en urbanito, una mena de minibus. Aquesta muntanya es considerava un Apu, una muntanya sagrada, però Francisco Pizarro, qui no, al conquerir Lima va plantar-hi una gran creu. El Cerro et permet, en una sola mirada i en un instant, visitar tota la gran ciutat de Lima. Observem que la ciutat s’estén des del mar fins a zones desèrtiques, una extensió enorme per encabir-hi 9 milions d’habitants, és a dir, el 30% de la població de Perú.
Oceà Pacífic:
Mai l’havíem vist i ens trobàvem a una ciutat costera d’aquest, així que ens vàrem apropar, exactament a la platja de Las Piedritas. Com podeu imaginar pel seu nom, la platja no era precisament de sorra, i la qualitat d’aquesta no és gaire bona, bé com la majoria de platges de Lima, però una posta de sol és preciosa a qualsevol indret.
Foto 1: Plaza de Armas.
Foto 2: Edifici de correus.
Foto 3: Cerro San Cristobal amb la bandera del Perú.
Foto 4: Les vistes des del Cerro, s'observa el gran cementiri "El Angel".
Foto 5: La platja de Las Piedritas.
Foto 6: Posta de sol a l'oceà Pacífic, el final de la nostra espera.