dilluns, 26 de gener del 2009

CERDANYA JUST FOR WOMEN.

Gràcies al programa de Dona i Esport i als seus preus hem pogut realitzar un curs d’esquí de muntanya només per a dones. Així que ha estat dos caps de setmana practicant allò que és incompatible fer-ho en parella, l’esquí i la conducció.
17 i 18 de gener de 2009:
El primer dia vàrem practicar sobretot tècniques de descens a les pistes d’esquí de La Molina. Allà vàrem aprendre també dels mestres mentre veiem la IV Crononiu, vàrem seguir la sortida i més amunt també els vàrem animar, la més animada, ja us podeu imaginar qui va ser, la primera dona, la Gemma Arró. El guanyador de la Crononiu va ser l’Agustí Roc, encara que la seva sortida no va ser molt bona, però al final va saber remuntar.
A la tarda vàrem fer unes classes teòriques de material i després d’un bon sopar a dormir.
Al dia següent, vàrem acostar-nos al pàrquing dels Alabaus de La Molina per fer tècniques d’ascens, aquí ja fora pista, amb una neu tova i el temps espectacular, fins i tot amb caloreta, amb vistes del Taga i tota la Vall del Freser. Lo dolent del dia, la caravana de tornada, però tot es supera amb un berenar-sopar a Cal Rupert i una xerrada amb una amiga a Guardiola.
24 i 25 de gener de 2009:
Per evitar matinar dissabte, el divendres vaig anar a Ca la Míriam a Bellver, unes classes de blog, un bon sopar, una cerveseta i a dormir.
Dissabte ens esperava un dia dur, i així va ser. Vàrem canviar de plans pel mal temps i ens vàrem dirigir altre cop a les pistes de La Molina, tancades aquest cop, no per la nostra presència, sinó pel fort vent. Aquí vàrem recordar les tècniques d’ascens, ara amb la neu més dura i després ens vàrem equipar amb grampons i piolet, per recordar com es puja, es baixa i que fas si caus...la indesitjada autodetenció. Quan el vent començava a posar-se violent, vàrem començar el descens fins als cotxes. Refugiades dins de l’escalfor i la protecció del Xalet de La Molina de la UEC, la xerrada de la tarda va ser sobre els perills de la neu, un dia molt adequat.
Al dia següent, com diu la dita, "després de la tempesta arriba la calma", i així va ser. Ens vàrem a costar al Coll de Puymorens, a -8,5ºC, marcava el cotxe, però sense núvols i amb vent feble i de fons el Pic de la Mina, que em recordava la meva primera ascensió a un cim amb esquís. Aquí vàrem fer una curta ascensió i pràctiques amb l’ARVA i de nivologia. Vàrem acabar fent uns descens per les pistes de Puymorens fins al mateix poble i després vàrem infringir unes quantes normes de circulació, però ningú se’n va adonar i això que portàvem la gendarmeria darrere.
Bé, quatre dies amb dones, i amb uns monitors amb molta paciència, per què s’ha de tenir per aguantar-nos a totes. Ara a esperar a la primera sortida d’esquí femenina...
Foto 1: El grup.
Foto 2: Sortida de la Crononiu a La Molina.
Foto 3: Les classes teòriques.
Foto 4: L'inici de la tempesta...
Foto 5: ...i la calma, jugant a la peste al Coll de Puymorens.
Foto 6: Kitesnow.
Foto 7: Esquiant...
Foto 8: Tècniques de desplaçament, "mou-te com puguis".
Foto 9: Sondatge, unes professionals.
.
La crònica del Vicenç Sánchez, el monitor, aquí.

3 comentaris:

papallopis ha dit...

per qué only for women? on és la igualtat? per qué els homes no podien assistr a aquests cursets? no tenien dret?
els monitors de quin sexe eren?
No entenc que en el segle XXI encara es discrimini a les persones per qüestions de sexe, jejeje

Anònim ha dit...

no se exactament l'estadística, però d'una dona que fa muntanya mínim 10 homes que en fan. així que fer aquests tipus de cursos és promoure la igualtat, com tu demanes. i sino estàs d'acord queixat a la Gene que és qui realitza aquesta campanya, o no has vist els anuncis, on demanen dones per qualsevol esport. ostres!!!! un dels monitors, era un home amb molta paciència, jejeje, Vicenç Sánchez, també hem tingut monitores.

Anònim ha dit...

a més pel sol fet de ser dones, està demostrat que el nostre sou és inferior, així que necessitem ajudes econòmiques......
ja se m'acudirà alguna cosa més...