dilluns, 18 de juny del 2007

LA PEDRERA, UN INDRET URBÀ



Fa dos dissabtes ens varem prendre un respir tant de muntanya com d’estudis i a la tarda varem anar a visitar la Casa Milà o més coneguda com la Pedrera. Com autèntics guiris i càmera en mà ens varem dirigir a aquest emblemàtic edifici de Barcelona, un pecat tenir-la tan a prop i mai haver-hi entrat. Una hora varem necessitar per visitar-la, desorientant-nos per les seves corbes, arcs i voltes. I al terrat trobem el regal de Gaudi, unes vistes de Barcelona diferents i insòlites, un autèntic indret per gaudir-lo una mica acompanyat.
Curiositats:
- Les golfes estan formades per 270 arcs catenaris o parabòlics de diferents alçades, sobre els qual s’aguanta el terrat.
- Les baranes dels balcons de ferro forjat simulen plantes trepadores que han sortit entre les pedres.
- Les xemeneies i les sortides al terrat tenen forma de guerrers medievals sempre observant Barcelona.
- La façana està realitzada en pedra natural, excepte la part superior que està coberta de rajoles blanques evocant d’aquesta manera una muntanya nevada.
- El pis de la família Milà tenia uns 1200 m2. Quina hipoteca devien pagar?
- No hi ha cap paret mestre, ni tan sols a la façana, tot es troba sobre pilars i bigues metàl·liques, així es podia canviar sense cap problema la distribució interior.
Bé, només dir que Gaudi era un mestre en convertir les pedres en obres arquitectòniques impressionants, la fantasia feta pedra.
Si voleu més informació podeu consultar:

Foto 1: Les golfes i els seus arcs.

Foto 2: Els guerrers del terrat.

Foto 3: Unes vistes de Barcelona diferents.