dimarts, 4 de setembre del 2007

RECORDANT A RUSSELL (PART II).

Després de l‘ascensió al Turon del Neouvielle varem descansar a Luz Saint Sauveur, un encreuament de valls i de carreteres. Varem celebrar l’ascensió amb una fondue pirinenca i un passeig pels carrerons del poble i per la seva església, popularment coneguda com l’Eglise des Templiers.
Al dia següent abans de tornar cap a la terra, varem fer una visita ràpida al Pont de Napoleó III a les afores del poble, per contemplar la seva alçada 66m i el seu arc 47 m de diàmetre. Aquest pont va ser manat construït a l’any 1859 per Napoleó III en honor a la seva esposa l’Emperadriu Eugènia, qui va ser curada de la seva esterilitat a les Termes de Saint Sauveur.
Després d’una mica d’història i cultura, farem una mica de cotxe i una mica de cames i ens desplacem al Col du Tentes, on ascendirem per un visible i còmode sender al Pic de Tentes de 2322 m d’alçada i un perfecte mirador del Circ de Gavarnie. Gaudim poc de les vistes, només allò que els núvols ens deixen veure. El Pic de Tentes és un bon lloc, si tens poc temps, per fer una visita ràpida del circ i de les muntanyes que l’envolten.
Tres dies de romanticisme pirinenc, tres dies per recordar el passat, tres dies per recordar la senzillesa, tres dies per començar a gaudir de les vacances,...
Foto 1: Dins de les muralles de L'Eglise des Templiers, de Luz Saint Sauveur.
Foto 2: Pont de Napoleó III.
Foto 3: Vistes des del Pic des Tentes: les dues bretxes, la Cara Nord del Taillon, els canvis de tipus de roques (gres vermell del Marboré, calcària grisa, sedimentària,...),...