dimecres, 24 de desembre del 2008

SOLSTICI D'HIVERN AL CADÍ.

Aprofitant la llum solar del dia més curt de l’any vàrem anar a estrenar la temporada de canals, ara per ara ja no ens queda res més per estrenar, i aquest cop ho hem començat tot abans de que fos l’estació adequada.
El lloc escollit, la serra del Cadí, des del petit poble d’Estana, sense deixar de dormir en el seu paller i de fer un bon sopar a Cal Basté.
Diumenge, ens llevàvem abans del cant del gall, calia sortir aviat. Sortíem amb els frontals posats seguint una bona traça fins a Prat de Cadí, una traça que agraíem. Més amunt del blanc prat deixàvem als companys que anaven a fer la Canal dels Troncs i la traça fins a ella. Nosaltres seguiríem la traça fins a la base de la Canal de l’Ordiguer i on també ens equiparíem amb l’arnés i el casc, però seguíem desencordats encara. Superaríem només un fàcil ressalt rocós, abans d’arribar a la seva Variant Est, la qual vàrem descartar per manca de neu al seu gran bloc. Seguíem per la canal encaixonada entre la roca de l’Ordiguer i el gran contrafort rocós del Puig del Quer, i uns 100 metres més amunt de la variant ens desviàvem a l’esquerra per cercar un estètic i estret corredor (màx. 60º) directe al cim i a la creu del Puig de la Canal del Cristall a 2563 m. La neu i la traça ens va facilitar molt la feina, però ens va obligar a carregar les cordes durant tots els 450 metres del corredor, i més a l'haver descartat la variant. Un cop al cim ens vàrem relaxar, vàrem fer fotos, prendre els últims rajos de sol de tardor, fins què el vent que començava a bufar ens va fer decidir iniciar el descens. Un descens que el vàrem realitzar per la Canal del Cristall (màx. 55 a l’entrada), ja teníem ganes de baixar per ella, més que un repte, era un compte pendent.
.
Foto 1: Inici Canal de l'Ordiguer.
Foto 2: Descartant la Variant Est.
Foto 3: Corredor final, directe al cim.
Foto 4: Puig de la Canal del Cristall, al fons cara nord del Pedraforca.
Foto 5: Entrada a la Canal del Cristall, per fi!!!!!!
Una fotografia més a INSTANTS.

3 comentaris:

Iván Vega ha dit...

Quina enveja!! molt maques les fotos!!

Salut i Que passeu un Bon Nadal!!!!

CARLES ha dit...

...MOLT BON DIA DE TARDOR PER PUJAR I MOLT BON DIA D'HIVERN PER BAIXAR.
LLÀSTIMA... QUEDA PENDENT LA VARIANT PER UN ALTRE DIA I HAURÀ DE SER 100% HIVERNAL (JO NO LA VAIG TROBAR EN CONDICIONS FINS EL TERCER COP QUE HI ANAVA A FER-LA)

UNA ABRAÇADA, UN PETÓ I BON NADAL!!

papallopis ha dit...

una bona forma de d'agrair-li al sól la seva renaixença. Els romans ho cel.lebraven "papajant" i "bevent" com a "cosacos" per alló de que els camps estarien erms durant uns mesos i havien d'acopiar "calories" ràpidament.
BON ANY!!!!!!