dijous, 11 de març de 2010

SORTIDES DE TARDA.

E
El 2010 l’havíem iniciat disposades a gaudir al màxim de les tardes, tot estava organitzat i planificat. Les sortides de tarda les vam iniciar, aquest any, els divendres, mentre esperem l’estiu, amb la seva jornada intensiva, i que s’allarguin més els dies. Però a vegades surten entrebancs que et fan posposar allò que t’agrada tant fer, allò tan important que es diu viure. Per sort només serà una interrupció curta i lleu ;-), i aviat podrem gaudir altre cop de les tardes i d’altres moments per viure. Això sí, no hem parat de riure, encara, del resultat d’aquestes tardes...

TARDA CULTURAL 15.01.2010

La nostra culturització es va iniciar al Casal L’Olivera, on vam visitar la Mostra Col·lectiva d’AFOBOI, algunes de les fotos eren conegudes, algunes que ens van fascinar i altres que no tant, diversitat d’opinions i sempre amb respecte, això és la Cultura. La mostra exposava els 4 elements naturals, l’aigua, l’aire, el foc i la terra, quatre elements molt important per la vida i antigament respectats i idolatrats. Cal dir que ens va agradar molt el tema escollit per a la mostra, i per aquest motiu, volem aportar els nostres quatre elements a INSTANTS.

La segona parada cultural va ser a les Termes Romanes i l’exposició ARS MEDICA, sobre la medicina en època dels romans, una mica rovellades les eines dels metges, poca higiene... Les termes, que eren de propietat privada, estan bastant ben conservades i daten de finals del segle II dC, sota d’una de les sales, el frigidarium, es va descobrir també un centre de producció d’àmfores, datat dels anys 30-20 aC. Apart de conèixer el funcionament d’aquests banys i veure alguna àmfora, vam recordar el llatí.

“Les termes estaven formades per dos cossos d’edificació paral·lels. L’un contenia les cambres fredes: l'apodyterium o vestidor i el frigidarium i la cella piscinalis (la sala i la piscina freda). L’altre albergava les cambres calentes: tepydarium o sala tèbia, sudatorium o sala de bany de vapor i caldarium o sala de bany calent.”

Com que la nostra economia no havia sigut malmesa pel preu de les entrades a les dues exposicions, vam anar a prendre un bon ‘caldum xoculatum’

GEL HORITZONTAL 05.02.2010

Aquella tarda la vam començar i la vam acabar igual, al metge! Sí, com heu sentit, us explico:

Després d’unes visites mèdiques que teníem aquella tarda les dues germanes, ens vam acostar a l’Skating Club de Barcelona, és a dir, a patinar sobre gel, gel horitzontal, sort. Vam llogar els incomodes patins, excepte l’Eulàlia que en té de propis, és una PRO, i ens vam disposar a donar voltes com baldufes a la pista rectangular. Llàstima que no vaig poder portar els meus grampons i els piolets, perquè el gel estava en perfectes condicions. Les instal·lacions, del 1974, i l’ambientació són una mica ‘Feversaturdaynight’, però estàvem passant-lo molt bé, amb molta calor i sense cap caiguda. Quan gairebé estàvem acabant, la professional del gel horitzontal va patir una caiguda en un dels seus espectaculars girs. Les causes de l’accident segurament van ser els esvorancs del gel d’última hora, les botes en mal estat i una fatiga muscular acumulada. Les conseqüències una fractura de Colles del canell esquerre, una visita d’urgències a l’hospital i uns bons riures!!!

T’ho torno a comentar Eulàlia: “El gel vertical és menys perillós".
.
Foto 1: Anant cap a l'església de Sant Boi, la tarda de la cultura.
Foto 2: Mostra Col·lectiva d'AFOBOI, els 4 Elements.
Foto 3: Les termes romanes.
Foto 4: Aprenentes de patinadores.
Foto 5: La professora lesionada, sort de l'autògraf.

4 comentaris:

CARLES ha dit...

APA!!!
AL FINAL EN SHARMA LI VA SIGNAR EL GUIX.
HEHEHEHHE!!!

JA PODEU CONTINUAR AMB LES TARDES FELICES, I SEGURES DESPRÉS DEL CURSET ESTIRA'M DEL CABELL.

UNA ABRAÇADOTA

elmarge ha dit...

M'han encantat les fotos... Totes sense excepció... Lamento la fractura...

Eulàlia ha dit...

Només una persona podia signar-me el guix....Chriiiisss!!!!!!

Buscador d'Indrets. ha dit...

Xavier: Moltes gràcies!!
La fractura, l'Eulàlia ho porta molt bé, quasi del tot recuperada.

En Chriiiiiss és en Chris, quin detall!!