dijous, 27 de gener de 2011

GEPERITZATS.

Aquest diumenge, per no canviar de costum quan fa fred, vam sortir amb la bici a prop de casa, al desconegut, per a nosaltres, Parc de Collserola.
A la bici semblava que l’haguessin motoritzat, però realment l’havíem geperitzat, és a dir, estrenàvem GPS i dúiem el track de la ruta, això ens va fer guanyar molt de temps perquè no dubtàvem als encreuaments, ni ens equivocàvem de camí ni feiem quilometres extres. Un inconvenient d’anar geperitzats és que no ens aturàvem gens, ja no cal consultar el mapa ni la ressenya.
Van ser un total de 53 km amb un desnivell positiu de 800 metres. Vam sortir de Sant Boi i vam passar per Sant Feliu, Castellciuró, Molins de Rei, Ermita de la Salut, per les faldes del Puig Madrona, fins a El Papiol, allà vam agafar el camí del riu fins a altre cop Sant Boi. Una novetat d’aquesta tornada pel riu va ser la senyalització del Camí de Sant Jaume, indicant cap a Montserrat, quines temptacions!
!
La veritat és que quasi no vam baixar de la bici, només vam aturar-nos una estona per visitar el museu a l’aire lliure de la Plaça de les Bruixes, al límit Nord de Molins de Rei situat a un turó a 80 metres d’alçada. Aquí trobem un jaciment arqueològic de restes iberoromanes dels anys 150-100 aC, però descobert al 1971 i recuperat al 2003. Aquestes restes són exactament dos dipòsits de líquids, dues sitges d’argila per a cereals i/o altres productes agrícoles i una construcció de planta circular d’ús desconegut. Com a mínim vam trobar un moment per a la cultura entre tanta velocitat.
.
Foto 1: Track que vam seguir de Sant Feliu a El Papiol, i la foto, una altra avantatge del GPS.
Foto 2: La construcció de planta circular amb la seva entrada orientada cap al sud-oest.
Foto 3: El David, baixat de la bici, observant les restes dels dipòsits.