dimarts, 8 de març del 2011

DIES D’ÀLIGUES.

Dies relacionats altre cop amb aquest animal, l’àliga, però sense gaires bons resultats, haurem de provar amb potes de conill. Dos dies i dues activitats ben diferents, escalada esportiva i alpinisme, amb el denominador comú del nom.
.
PIC DE L’ÀLIGA-SECTOR B.
.
L’aproximació a aquesta zona d’escalada esportiva sempre és complicada, però ja fa anys que la coneixem. Aquí va ser la primera vegada que vam fer un vuit, ens vam posar els peus de gat i un arnés, això ja fa 9 anys.
El divendres vam passar la tarda al sector B de la zona, aquest és d’orientació nord-oest. Vam escalar la via de V de “¿Dónde está la trampa?” de 12 metres i una altra via de la seva dreta que desconeixem el nom i el grau (segurament inferior), però que compartien reunió. La roca calcària, aquella tarda, es trobava en algun tram molla, el dia abans havia estat plovent, i a la zona no abunda el sol, cosa que dificultava una mica més l’exigent grau de la zona.
Repetirem segur alguna tarda de divendres, així els caps de setmana semblen molt més llargs.
.
CANAL DE L’ÀLIGA.
.
Ja feia temps que no intentàvem un corredor a la cara nord del Cadí, el cap de setmana vam decidir acostar-nos a provar sort, ja que no teníem cap referència de les condicions de la canal. L’aproximació la vam iniciar al Coll de Pallers (1550 m) a uns 200 metres passat el poble d’Estana. Amb la llum dels frontals vam agafar el marcat camí que arriba fins a Prat de Cadí (1820 m), passant abans pel Coll Roig (1780 m), obvi el seu nom. A partir del prat començava la neu contínua, i per sort també una bona traça fins a la base de la canal (2100 m), superant una rampa ben inclinada. Les traces que seguíem vam fer la mateixa activitat que nosaltres, és a dir, van arribar a la base del corredor per observar un ressalt de roca de V d’uns 15 metres ben difícils d’assegurar, un ressalt que normalment és una pendent de neu. Seguint els mateixos passos i segurament portant la mateixa carrega de la derrota vam retornar fins a Estana. Un altre compte pendent, un altre cop un trist retorn, ja tenim ganes d’acumular victòries.
.
Foto 1: Via ¿Dónde está la trampa? V.
Foto 2: Amb el zoom al màxim observem el corredor des de Prat de Cadí, començava a pintar malament.
Foto 3: David a la via de la dreta de ¿Dónde está la trampa?, nom i grau desconegut.
Foto 4: A la base de la Canal de l'Àliga, i el seu primer ressalt ben pelat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Carai! quina diferencia de quan hi vaig anar jo la temporada passada! Les muntanyes no es mouen així que segur que algun altre dia ja sigui d'aquesta temporada i la pròxima els podreu fer, és un corredor molt guapo :)

Buscador d'Indrets. ha dit...

Segur que avui mateix ja es diferent, però ja serà per un altre any.