dilluns, 28 de novembre del 2011

CARENEJAR*

*Carenejar: Seguir o anar per la línia divisòria de dos vessants en una muntanya o una serralada (Segons IEC).
*Carenejar: La ruta d’ascensió a un cim més espectacular en vistes, mentre segueixes la línia no saps cap a quina vessant mirar, totes dues són impressionants. Quan arribes al cim les dues vistes s’uneixen en una sola, encara més impressionant (Segons Buscador d’indrets).
Aquest cap de setmana hem pujat a Andorra per ascendir dos cims amb un denominador comú: la seva ruta d’ascensió per la carena i per aprofitar a fer unes compres frustrades per la crisi, que també afecta a aquest país dels Pirineus. També hem comprovat que la neu és contínua a partir de 2600 metres a les cares sud, per esquiar has d’anar a Vallter o carregar esquís.
.
CASAMANYA 2752 m.
Punt de sortida: Coll d’Ordino a 1979 metres.
Ruta: Carenejar passant pel Coll de les Vaques a 2105 m i pel Cap d’Astell (el final del bosc) a 2175 m. Trobem dos falsos cims.
Vistes: Tots els cims d’Andorra, el cim es troba al centre del país, un bon mirador.
.
BONY DE SALÒRIA 2789 m.
Punt de sortida: Coll de Conflent a 2177,5 m. Trobem uns búnquers que es construïren en acabar la Guerra Civil per combatre les incursions dels Maquis.
Ruta: Carenejar, una mica més estret que el Casamanya.
Vistes: El cim es troba a la comarca de l’Alt Urgell, on també trobem un vèrtex geodèsic, però el seu accés natural és pel Riu Valira a territori andorrà. Veiem quasi tot Andorra, molts cims del Pallars i, fins i tot, l’Aneto. I al sud tenim la Serra del Cadí.
.
Foto 1 i 2: Carenejant.
Foto 3: Pic d'Escobes des del Casamanya.
Foto 4: Cim del Casamanya.
Foto 5: Casamanya des del Bony de Salòria.
Foto 6: Descens cap al Coll de Conflent.