dilluns, 6 de febrer del 2012

La Plaça Major.

A Vic pot ser que hagués estat de petita, però en els meus records no hi era present aquest fet. El que és segur és que sempre recordo haver estat de pas, o veient-lo durant la retransmissió del temps o, fins i tot, en alguna celebració d’algun títol del Barça. Ara, ha donat la casualitat de que en un marge petit temps ens hem passejat dues vegades seguides pels seus carrers, i per motius ben diferents. Un va ser pel Mercat Medieval al desembre i l’altre, aquest cap de setmana, en una frustrada recerca de neu.
Destacaré de Vic, la seva Plaça Major, ja que ara que la conec em sorprèn que la major part d’ella es troba sense pavimentar, una cosa que a data d’avui és bastant difícil de veure. Els dos cops que he estat, he repetit el mateix ritual, me he posat gairebé al mig de la plaça i he girat per mirar-la tota, per no perdrem cap edifici, ni cap de les seves asimètriques arcades.
La plaça també és coneguda com la Plaça del Mercadal, es celebren fires i mercats en ella, i també concerts i altres esdeveniments. És de planta quadrada i es troba a la part més alta de la Vila Vella i és la més gran de Vic. A la plaça trobem comerços, molts amb soterrani, i edificis molt més senyorials.
.
.
.
L’Ajuntament el trobem a la banda Sud-est. És un edifici gòtic  i disposa d’un campanar de l’any 1388, on trobem un rellotge que marca el temps a la plaça.
.
.
.
.
.
La Casa Comella, un palau modernista del segle XIX, és l’edifici més majestuós. Aquest es troba al Sud-oest, al costat de l’accés més ample de la plaça.
.
.
.
Detall de la façana de Almacenes Musach, al costat de la Casa Moixó, no he trobat informació al respecte, però em va agradar.

.
.
.
.
.
.
.
Detall de la façana de la Casa Moixó, al Nord de la plaça, barroca i renaixentista del segle XVI.