dilluns, 20 de febrer del 2012

Fent temps.

Dissabte teníem un concert a Osca a les 23.30h, teníem moltes hores per poder fer el Tozal de Guara i més. Però, després de realitzar una hora d’aproximació al cim, ens trobem un cartell anunciant-nos una batuda de caça major, llavors, mitja volta i avall, no teníem ganes de sortir a les notícies.
Teníem encara tot el dia per endavant, així que vam anar a fer temps a Vadiello i a la ciutat d’Osca.
.
Mallos de Vadiello.
Vadiello se situa entre Nocito i Santa Eulalia la Mayor, aquí trobem un envasament amb el mateix nom, construït al 1971, el qual inunda el congost del riu Gautizalema. En un principi, ens vam acostar a la zona per escalar, però en molts sectors estava prohibit per nidificació, no teníem gaire sort! Llavors vam canviar les cordes per fer un curt volt i així conèixer i fotografiar aquestes formacions de conglomerat, verticals i aïllades, no menys impressionants que les de Riglos. Ara ja tenim presentats a Los Mallos de Ligüerre, la Mitra, el Puro de Vadiello, la paret del Elefante,..., ja tornarem per conèixer-los millor i a escalar alguna cosa del nostre nivell, això si, després de la nidificació, a partir de juny
.
Osca.
.
Osca és una ciutat petita, una capital de província menys habitada que Sant Boi de Llobregat, i que per a nosaltres sempre ha estat la porta als Pirineus, però que per un moment es va convertir en el nostre centre d’atenció. Al vespre de dissabte, un cop situat el Palacio de Congresos, on més tard gaudiríem del concert, vam anar a la recerca d’indrets urbans. Vam passejar pels estrets carrers del centre històric de la ciutat, vam fotografiar alguns racons, vam berenar en una de les seves places, molt concorregudes aquell dia per la imminent rua de carnaval, i, fins i tot, ens vam sorprendre per un escultura a l’humor de Forges, el Blasillo de Huesca. En petits detalls i bells racons, la ciutat ens ha captivat, com a mínim, ha deixat de ser només una porta de pas.
.
Foto 1: Mallos de Vadiello.
Foto 2: Palacio de Congresos d’Osca.
Foto 3: La Mitra sobrevolada.
Foto 4: Paret del Elefante i l’envasament de Vadiello. Al fons el conegut Fragineto.
Foto 5: Botiga de Ultramarinos “La Confianza” de 1871, al costat de la Plaça Luís López de Allué. Diuen que és la botiga de queviures, encara en actiu, més antiga d’Espanya. Val la pena el seu interior.
Foto 6: Rotonda i escultura a Forges, el Blasillo de Huesca.