dijous, 15 de novembre del 2007

BREU VISITA AL LLAC MANYARA

El Parc Nacional del Llac Manyara va ser el segon parc que visitàrem de Tanzània, no estava així previst, però per problemes mecànics es va adoptar un altre programa. El Parc Nacional va ser creat a l’any 1960 i ocupa una extensió de 330 km2, dos terceres parts de les quals són cobertes pel Llac Manyara. El terreny del parc és estret i allargat, uns 50 km, delimitat per dues fronteres naturals, les escarpades i quasi verticals parets de la falla de la Vall del Rift, quasi 600 metres d’alçada, i, per l’altra banda, les aigües salades del immens Llac Manyara. En el llac no varem observar gaires flamencs, esperàvem veure més, però no varem tenir sort. El guia ens va explicar que a l’any 2004 varen morir 10.000 flamencs roses, per una toxina de les algues (cianobactèria), l'aliment dels flamencs, la qual augmenta quan el nivell de les aigües baixa, esperem que el número de flamencs es recuperi aviat i podem gaudir del seus color tant al cel com sobre les aigües del llac.
Malgrat les petites dimensions del parc hi ha molta diversitat d’hàbitats i és molt ric en fauna, nosaltres, sobretot, varem poder gaudir de la selva, del dinar a la vora del llac, dels nombrosos elefants i dels sempre divertits babuins. Llàstima que durant la nostra breu visita no varem poder gaudir dels lleons trepadors, ni varem poder visitar la font d’aigua calenta, ho deixarem per un altre viatge a les terres tanzanes.
Per acabar la visita a aquesta magnífica zona podeu apropar-vos i fer unes compres o seure algun dels seus nombrosos bars, a fer una Cocacola gegant, és clar, a la vil·la de Mto Wa Mbu, impronunciable, la qual es troba increiblement a prop de la porta d’entrada del parc. Veureu que en la població hi ha molt de moviment i és plena de gent i diversitat, ja que aquesta població sempre ha servit d’intercanvi comercial, inclús es celebra un important mercat Masai una vegada al mes.
Foto 1:Babuins, sempre ens han fet treure un somriure.
Foto 2: Pelicans aterrant al Llac Manyara.
Foto 3: Un indret, pau a prop del llac.
Foto 4: Mto Wa Mbu, una població plena de diversitat.