dimecres, 3 de juny del 2009

PUIG MADRONA.

Continuant amb les sortides de tarda i el projecte, a molt llarg termini, dels 100 Cims dimarts passat ens vàrem acostar a El Papiol i a la Serra de Collserola. Iniciem la sortida a les famoses Escletxes de El Papiol, prop d’una fàbrica-magatzem de totxanes i teules.
.
El camí no té pèrdua, a més es troba molt ben senyalitzat gràcies a les rutes de btt. La primera parada obligatòria és l’Ermita de la Salut, al peu del nostre cim, amb una part de la seva arquitectura preromànica, l’ermita es troba documentada des de finals del segle IX, i era dedicada a Santa Eulàlia de Madrona, més tard a Sant Pere i finalment, i fins a l’actualitat, a la Mare de Déu de la Salut. Seguim ascendint fins ja al Puig Madrona, límit entre els termes de El Papiol i Valldoreix (Sant Cugat). Els seus 341 metres d’alçada ens ofereixen unes boniques vistes de Collserola i de la part baixa del Baix Llobregat. El cim disposa d'un vèrtex geodèsic, d’una gran torre de vigilància d’incendis, on les vistes encara deuen ser més impressionants, i també es té constància d’un poblat ibèric dalt d’aquest turó. El nom del cim, Madrona, és l’antic nom que rebia el poble de El Papiol. Per acabar la sortida ens passegem, mentre comença a fosquejar, entre el passadissos rocosos de Les Escletxes, un de més ample i un altre de més estret. Unes formacions geològiques singulars, un sistema càrstic tabular molt degradat per l’ús de la roca en la producció de teules i altres materials i altres gambarrades. Les parets més altes fan cosa de 5 m d’alçada aproximadament i hi trobem algunes vies d’escalada esportiva.
*Tècnicament, les Escletxes, a 170 m, són grans esquerdes obertes en un massís rocós mesozoic, ocasionades per l'assentament damunt un terreny argilós i estovat per filtracions naturals. Quina cultura!!
.
.
Foto 1: Projecte 100 cims, 100 donuts.
Foto 2: Ermita de la Salut.
Foto 3: Puig Madrona.
Foto 4: Les Escletxes, aquí la més ample i on es troben, principalment, les vies d'escalada.
Foto 5: El Papiol amb el seu castell, ja s'acaba el dia.

8 comentaris:

Nadia ha dit...

Encara espero la ruta light ;) Ja tinc la bici a punt per anar agafant força. mmmh, donuts de xocolota ...

Buscador d'Indrets. ha dit...

ja hi penso!!! amb la bici anirem fins a la platja que t'agrada i la ruta ja se més o menys, quan et dona la jefa jornada intensiva???

Núria ha dit...

Walaaaaaaaaa!! Jo m'apunto als donuts!! Tinc un trauma, saps? Vaig fer un intent de Matagalls-Montserrat, únicament pels donuts i vaix catxar a la meitat del camí (un lapsus en l'alimentació)... sense attibar a l'avituallaments dels donuts!

Buscador d'Indrets. ha dit...

Núria??? ets la d'indrets d'escalada o la desapareguda Sauleda???
el millor de la muntanya es el jalar que et pots fotre , jejeje!!!
res, a tornar intentar la Matagalls Montserrat que una vegada a la vida s'ha de fer....

elmarge ha dit...

Un racó preciós!
Salutacions,

Buscador d'Indrets. ha dit...

SI, PRECIÓS PERÒ EL TENIM UNA MICA OBLIDAT PER PART NOSTRE.

Antoni ha dit...

És una pujada molt xula, altament recomanable!

Salut!

Buscador d'Indrets. ha dit...

Un pujada molt xula i ideal per fer-la a la tarda.
Salutacions.