dimarts, 21 de juliol del 2009

MAUBÈRME, UN RECORD.

El cap de setmana vàrem decidir, per motius varis, realitzar una sortida tranquil·la i relaxant, encara que ens vàrem passar una mica, sobretot a la tornada en cotxe; bany, fotos, dinar, bany a Escales i altres parades.
.
Dissabte, vàrem realitzar tota l’aproximació en cotxe, gens fàcil, sobretot el tram final des del preciós poble de Bagergue, per la Vall d’Unhòla, fins a la petita Cabana des Calhaus 1910 m. Com aquesta presentava overbooking, vàrem fer un bivac, que ja estava previst, sota una nit sense lluna molt estrellada, així que vàrem tenir un sostre impressionant.
.
Diumenge, cap a les set, un cop recollit el campament i esmorzats, ens vàrem posar en marxa seguint la pista fins al Pla Tor, un gran pla verd amb meandres vermellosos que el travessen. En una corba a la dreta agafem el trencall amb marques i cartell del GR-211. El camí és molt senzill, un antiga pista esborrada, fins al Lac de Montoliu 2360 m, on el paisatge t’obliga a parar i admirar-lo. Aquí ja podem veure el Tuc de Maubèrme, l’objectiu del dia. Voregem el llac per l’esquerra deixant les marques del GR, ens dirigim fins al Colh de Maubèrme a 2486 m, remuntant una pendent encara amb neu, anomenada les Pales de Montoliu. El coll es troba entre el Maubèrme i el Tuc de Cabres, flanquegem el Maubèrme per la seva falda sud-oest, seguint alguna fita i alguna marca de sender. El tram final al cim és una canal de roques ferroses descomposta i inclinada, la Canal Oest. Un cop al cim a 2880 m gaudim de les vistes, unes vistes dels Pirineus des del Nord, estem poc acostumats a elles; la Pica, el Parc d’Aigüestortes, la Cara Nord de l’Aneto, i, fins i tot, es veia el Vignemale, la pell de gallina. El cim culminant del sector Nord de la Vall d’Aran, es troba a cavall d’aquesta i de l’Arieja. Unes vistes increïbles i immillorables, un dia clar i frescot, un bon record per endur-nos a les vacances i no oblidar que als Pirineus també hi ha indrets plens de bellesa, molta bellesa.
.
Foto 1: Una postal per a la maleta, Lach de Montoliu.
Foto 2: Meandres vermellosos a l'inici de l'itinerari.
Foto 3: Lach de Montoliu i Tuc de Maubèrme.
Foto 4: Estupes al cim??? O ja pensem en les vacances...
Foto 5: El massís de la Maladeta des del Maubèrme.
.
Un record més a Instants.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que maco el paisatge Neus! de tant en tant ja va bé fer una pausa i deixar les cordes a casa ;)

Bones vacances Neus! Ens llegim en dues setmanes que marxo aquest diumenge :)

Buscador d'Indrets. ha dit...

i tant!!!
Molt bones vacances!!! ens llegim ;-)