dimecres, 8 de juliol del 2009

MONT TÀBER.

Un cap de setmana sense cap estrès; platja, sol, piscina, visites, menjar,... Als Pirineus pintava malament, això era l’excusa, així que poca muntanya, bé la més alta que vàrem fer va ser el Mont Tàber de 16,9 metres, quina hipòxia!!! Dissabte amb l’excusa de provar la nova càmera vàrem donar un tomb per Barcelona i així recordar quan anàvem amb el col·legi a fer les classes més divertides d’història voltant per la ciutat.
El Mont Tàber és un turó situat al
barri gòtic de Barcelona, prop de la Plaça Sant Jaume, a 16,9 m. sobre el nivell del mar, i que acollí el primer assentament romà de la nova Bàrcino. És difícil de percebre per les edificacions de la ciutat, però el pendent d'alguns carrers permet notar la diferència de cota entre la ciutat romana, situada sobre el turó, i els terrenys més baixos del voltant com ara la baixada de la Llibreteria, la baixada de Santa Eulàlia o les escales del pla de la Catedral. El seu cim està assenyalat per una pedra de molí, una mola, al carrer Paradís, davant de la seu del Centre Excursionista de Catalunya. Dins d'aquest edifici també es troben les columnes del temple d'August, vestigi de Bàrcino.
.
Després de tal esforç, ens vàrem guanyar un bon sopar a Gades, un local on antigament arribava el mar, es guardaven barques i havia servit per assecar espart, i ara convertit en restaurant. Tres fondues diferents, de carns, formatge i xocolata, haurem de pujar moltes vegades al Mont Tàber per gasta tantes calories.
.
Foto 1: Placa de la cota altimètrica del Mont Tàber.
Foto 2: Cal Montilla, a Plaça Sant Jaume.
Foto 3: Fondue de xocolata, uuuummm!!
!
Fotos dignes d'INSTANTS, sobretot per les models.