dijous, 28 de juny del 2007

SOLSTICI D'ESTIU A CREGÜEÑA









NNN Solstici d’estiu al llac de Cregüeña, al famós bivac dels escaladors, un veritable hotel de cinc estrelles a la vora del llac de Cregüeña, el tercer llac en extensió dels Pirineus. Varem iniciar la nostre vigília de Sant Joan al Pont de Cregüeña (1468 m), després d’una molt dura pujada pel tipus de terreny i per trastorns gastrointestinals dels caminants, passant per indrets com els salts d’aigua del torrent de Cregüeña i la Solana de Cregüeña a 2000 m d’alçada, varem arribar al desaigua del llac de Cregüeña (2630 m), un veritable trencaclosques de gel flotant. I per fi a descansar de l’agradable tortura a un dels bivacs més famosos dels Pirineus. Passada la nit més màgica de l’any, per a nosaltres la més llarga per la duresa del nostre llit, varem decidir donar la benvinguda a l’estiu fent algun cim, malgrat que el temps no era ben bé de l’estació que acabava de començar. Varem rodejar el llac, envoltat de cims de tres mil metres, una gran muralla, dirigint-nos al coll de Cregüeña, i encara utilitzant el grampons en alguna pendent de neu. Una fàcil grimpada i l’Aragüells és nostre, un mirador excepcional de l’Aneto, la Cresta del Medio, el Vallibierna, Posets, els Ibons de Coronas, etc, etc,.....
Ja només ens quedava baixar 1600 m de desnivell i ja podíem gaudir d’un entrepà al Bar dels Guies, ens l’hem ben guanyat, ah!!! i dues Cocacoles.
Una curiositat: L’Aragüells (3037 m) va ser conquistat per primera vegada a l’any 1880 per Henry Russell amb els guies Firmin Baurau i Jean Brunet.




_________ Foto 1: La força del riu de Cregüeña.
Foto 2: El bivac de Cregüeña o dels Escaladors.
Foto 3: La posta de sol, un regal de Cregüeña.
Foto 4: Arribada al cim de l'Aragüells.

1 comentari:

ivanG ha dit...

Hola!!
Muy xulas las fotos!! A Gastón se le ve muy cómodo. El atardecer es brutal!
Salut