dimarts, 3 d’agost del 2010

ALPS’10: GRAND VEYMONT.

Avui el dia ha començat plovent, ja pensàvem que seria un altre dia de ruta turística en cotxe. Però a les dotze del migdia quan estàvem iniciant la ruta, amb un cop de volant ens hem dirigit al pàrquing de La Coche, on s’inicia la ruta cap al Grand Veymont, el sostre del Vercors.
L’inici de la ruta circular és a 1350 metres i és per la ruta forestal de Combau, gaudim d’un fàcil camí i del gran altiplà del Vercors i dels seus avets. Un cop a la cabana de Nouvelle Jasse de la Chau a 1614 metres, la ruta comença a pujar de debò fins al Pas de la Ville a 1925 metres, a partir d’aquí estarem acompanyats per les cabres salvatges i les seves cries, molt acostumades al pas dels humans. Passat el coll anem ascendint per la fàcil carena fins a la gran fita del cim, a 2341 metres, el punt culminant del massís. El vent i la boira ens obliga a abandonar el cim sense gaudir d’ell. Però quan iniciem el descens per la carena oposada, la boira s’obre per deixar pas a l’esperat paisatge, el Mont Aiguille es troba a tocar, una de les muntanyes més belles del món, i l’acompanyen els verds prats, cingles vertiginosos, l’altiplà del Vercors i al fons els alts Ecrins. Finalitzem la ruta pel Pas des Chattons a 1827 metres, passant per la Grande Cabane Bergerie i la Baraque i font de Gerland i finalment per la ruta forestal de Rachier.
Una ruta circular és molt recomanable i imprescindible, pel seu paisatge, pels seus indrets i per ser el sostre del Vercors. I, a més, ja hem entrat en contacte amb la muntanya.
.
Fitxa tècnica:
Dificultat: Llarga, però fàcil.
Horari: 7h 26 min, amb parades.
Desnivell: + - 1064 metres.
Distància: 20 km.
.
Foto 1: Indicacions del camí d’ascens.
Foto 2: Cabres salvatges a les parts altes del Grand Veymont.
Foto 3: David observant el Mont Aiguille.
Foto 4: Mont Aiguille, prats i simes, t’hipnotitzen
.