dilluns, 2 d’agost del 2010

ALPS’10: L’INICI.

Per fi han començat les vacances, com sempre, més desitjades que mai. Aquest cop el cotxe i la improvisació són els protagonistes.
Ahir i avui han servit per fer l’aproximació i la instal·lació al Vercors, un gran descobriment que, malgrat la pluja, ens està encantant.
El Càmping des Myrtilles, al poble de La-Chapelle-en-Vercors, al cor del Vercors, és tranquil, verd i amb piscina climatitzada i Wifi!
El mal temps no ens ha deixat gaudir de les muntanyes de la zona, però ens ha dut fins a pobles com Villard-de-Lans a uns 1012 metres d’alçada, seu olímpica dels jocs d’hivern de Grenoble 1968. Aquí hem degustat una bona raclette, la primera de les vacances per a alguns i l’última per a altres.
La ruta en cotxe ens ha ofert petits i verds colls i estretes carreteres excavades en la roca, com Les Petits Goulets i les Gorges de la Bourne, però les carreteres més vertiginoses, Les Grands Goulets i Combe Laval, es troben tancades per obres, quina llàstima!
Però el dia també ens ha mostrat les conseqüències de la guerra, les ruïnes del poble de Valchevrière, destruït totalment, excepte la capella, pels nazis alemanys al juliol de 1944. I un altre trist indret, la necròpoli de la resistència a Vassieux-en-Vercors, un petit i senzill cementiri en homenatge a les víctimes de la resistència francesa a la zona, entre ells maquis, la majoria són creus cristianes, però destaquen dues tombes musulmanes.
Esperem que demà gaudim de les muntanyes...
.
Foto 1: Paisatges del Vercors, Plateau d’Herbouilly.
Foto 2: Les ruïnes del poble de Valchevrière i la seva capella.
Foto 3: La Mairie de Villard-de-Lans.
Foto 4: La necròpoli de la resistència a Vassieux-en-Vercors
.