dimecres, 12 de gener del 2011

TRADICIONS.

Els fets es converteixen en tradicions a mesura que es van repetint, i això és el que hem fet, hem convertit la Cursa dels Nassos i escalar en gel pels Alps, en tradicions, en bons costums.
La Cursa dels Nassos, aquest any, ha estat diferent per a nosaltres, no pel recorregut ni per la distància, aquests han estat com sempre els mateixos. Ha estat diferent perquè corríem amb un gran pes al cor, però aquest pes no ens ha alentit, tot al contrari ens ha donat velocitat per baixar de l’hora de temps total, els records i els teus pantalons em van ajudar molt.
L’altra tradició és un cop estrenat l’any, ens dirigim cap als Alps per escalar en gel i estar diversos dies sotmesos a temperatures ben negatives. Aquest cop repetim l'alberg de Les Baladins al petit poblet de Ceillac al Parc Natural del Queyras al Departament dels Hautes-Alpes. Els 1640 metres d’alçada del petit altiplà i l’orientació nord-est de les cascades ens asseguren el sòlid desitjat.
Aquest any repetim les dues branques de Le Y, més conegudes i menys temudes per a nosaltres, i ens tempta Les Formes du Chaos (transcrit fonèticament [kaos]). Ens tempta i ens deixem enganyar per descobrir el seu interior, una cascada llarga i suspesa en el no res, la màgia del fred manté suspesos aquests grans blocs de gel i crea escultures de formes capritxoses.
Corre 10 km per acabar l’any, sota zero per inaugurar-lo, camins de gel per continuar, abundants sopars entre amics per reposar-se, i més indrets i tradicions per al futur. Ens conformem amb poc...
Per cert, feliç 2011!! Mai és tard per desitjar-lo. I que ens porti molts nous indrets...
.
LES FORMES DU CHAOS
.
Data de l’escalada: 3 de gener de 2011.
Orientació: Nord-est.
Dificultat: III/4
Llargada: 300 metres.
Aproximació: 10 minuts.
Descens: A peu pel GR-5.
Primera ascensió coneguda: N. Faysse i H. Jaillet, l’hivern de 1980.
Observacions: Sostinguda i amb un gran ambient. Variada en formes, d’aquí ve el seu nom. Les reunions es troben equipades i són bastant confortables, i alguna d’elles es troben dins de grans grutes.
.
.
Foto 1: Preparats.
Foto 2: Un dels llargs de Les Formes du Chaos.
Foto 3: Les Formes du Chaos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que xula la cascada! donen ganes d'anar a escalar :)

Buscador d'Indrets. ha dit...

Nosaltres la teniem vista des de l'any passat i aquest any va caure!!

CARLES ha dit...

FELIÇ ANY NOU I MOLTS LLOCS PER DESCOBRIR. PETONETS