dimecres, 26 d’octubre de 2011

VOLTA A LA PEÑA MONTAÑESA.

La primavera d’aquest any es va inaugurar el centre btt d’Aínsa, aquest cap de setmana és la segona vegada que anem a resseguir alguna de les seves rutes, rutes plenes de corriols. L’escollida per aquest dies ha estat la volta a la Peña Montañesa, però de collita pròpia, és a dir, ha estat una unió de diverses rutes del centre.
Dissabte, el nostre punt de partida ha estat Aínsa amb unes temperatures ben baixes, vam seguir part de la Ruta 7 (Bajo Peñas) fins al poble d’Oncins, on fem una parada d’avituallament. La ruta també ens serveix per anar acostant-nos a les parets calcàries de la cara sud de la Peña Montañesa. Al poble d’Oncins deixem la ruta 7 i seguim la número 2, la volta a la Peña dissenyada pel centre. A 2 km d’Oncins trobem el Monestir de San Victorián, el més antic d’Espanya del qual es tenen referències històriques. Deixem diversos pobles de la cara sud enrere, Fosado, La Cabezonada (bonic nom) i Foradada. Per passar a la vessant nord ho realitzem per un dificultós PR que ens comunica aquest últim poble amb Senz. Després a través d’una carretera ben secundària arribem al nostre destí del primer dia, el poble de Viu, exactament a la Casa Miquel, on ens tornen a rebre molt amablement. Aquest són els avantatges de la transpirinaica, que coneixes pobles ben perduts.
Al dia següent, ja coneixem la pujada fins al Collado de Cullivert, rampes ben fortes durant 5,5 km de pista forestal, però sense alforges el graus de la pendent disminueixen, finalment arribem al coll amb molt menys temps que fa dos mesos. El Collado de Cullivert, és tot un indret, situat a 1470 metres d’alçada, allà trobem una font i un refugi lliure on es pot pernoctar. També hi trobem un prat enfosquint-se pel fred, el qual fa dos mesos ens va donar pas a través d’una verda catifa esquitxada de safrà silvestre. Després d’agafar el fosc corriol que discorre dins del bosc, ja vestit de tardor, arribem a una pista i ja no la deixem, quasi sempre en descens, fins als pobles de Badaín i La Fortunada. Quin descens, semblava que no tenia fi. Aquí fem un mos i decidim agafar la carretera fins a Aínsa, ja vam recórrer masses corriols el dia anterior, i així només ens separaven 19 km d’asfalt, llàstima que el vent era de cara.
Finalment dissabte van sortir uns 46 km amb un desnivell positiu de 1500 metres i diumenge 50 km i 800 metres de desnivell.
Apa!! Núria S. estaràs contenta que he actualitzat.

Foto 1: Croquis de la ruta del centre btt d'Aínsa.

Foto 2: Cara sud de la Peña Montañesa. Foto del Mines.

Foto 3: Monestir de San Victorián. Foto del Carles.

Foto 4: Vistes matinals des de Casa Miquel, a Viu.

Foto 5: Coll de Cullivert. Foto del Carles.

Foto 6: Cartell indicador, aquí deixem el camí a la Collada i iniciem el descens a Badaín.

1 comentari:

Núria S. ha dit...

Ara, ara!!! Això s'anima!!!
Aquesta ens l'apuntem per fer-la, que pinta molt xula!