dimecres, 2 de novembre del 2011

CAN ROCA, PERÒ…

Hi ha moments a la vida que necessites trobar la calma, i fa un any ho vam necessitar i la vam trobar a la zona empordanesa del Pla de l’Estany.
A més, a la zona vam descobrir el restaurant Can Roca, però d’Esponellà, amb menys estrelles Michelin que el Celler de Girona. Aquest restaurant centenari, antigament havia sigut un hostal, ofereix cuina casolana, senzilla i ben bona. I que millor que celebrar aquest descobriment que repetir la visita anualment.
Un cop tips podem aprofitar per fer un tomb pel petit poble d’Esponellà a 141 metres d’alçada i visitar l’església de Sant Cebrià del segle X, a la Plaça Major, amb portalada romànica i treballs de forja. La seva arquitectura és d’una sola nau, amb volta apuntada i absis semicircular. I si teniu més temps passegeu per la vora del Riu Fluvià, sense pressa i sense cap objectiu, ja veureu que trobareu la calma...
.
Per acabar, una frase que deia un cuiner de l’Empordà, i que a Can Roca d’Esponellà es segueix aquesta màxima. I també la podríem aplicar a altres àmbits de la vida.
.
“El plat més bo no és pas el més complicat, sinó el que està més ben cuinat dintre de la seva senzillesa”.
.
Foto 1: Riu Fluvià, en calma.
Foto 2: Església de Sant Cebrià.
Foto 3: Antic cartell indicador prop del restaurant.
Foto 4: Rotonda al costat del restaurant.
.
Restaurant Can Roca d’Esponellà.
Av. Fortuny, 1
Esponellà
972 59 70 12