divendres, 18 de novembre del 2011

EL CORRAL.

Aquest dissabte, aprofitant la castanyada anual del centre, vam passar les poques hores de llum del dia a la zona d’escalada esportiva nomenada El Corral de Vallsabuc, situada a la comarca del Berguedà. Aquesta zona es troba a 15 minuts a peu des del pàrquing de l’abandonada estació d’esquí dels Rasos de Peguera, aquí trobareu informació més detallada de com arribar-hi. El Corral es troba a 1900 metres d’alçada, així que molta calor no vam passar, amb fred aquest corral no és per a gallines, pensem que a l’estiu és una bona zona.
És una zona curiosa, ja que es troba enfonsada amb forma de cràter, exactament és una gran dolina, és a dir, un enfonsament càrstic provocat per l'activitat interna de dissolució de les calcàries i creació de cavitats subterrànies que, quan es produeix prop de la superfície, provoca sovint petits ensorraments i, de tant en tant, algun de gran com aquest (sembla que entenc). A més l’ambient és molt alpí.
Nosaltres vam esgotar gairebé totes les vies (de IV+ a V+) de la zona nomenada Escola, on trobem conglomerat, mentre els nostres companys es dedicaven a vies més series. L’equipament és molt nou (2010-2011) i es troba molt ben equipat sobretot l’Escola.
Un bon indret per retrobar-nos amb l’escalada, només ens falta trobar la continuïtat.


.

Foto 1: Xavi i Mines escalant a la Cara Est de El Corral.

Foto 2: Preparant-se per escalar.

Foto 3: Vies de la zona de l'Escola.

Foto 4: La posta de sol decorant les parets de Cap Llitzet.