dijous, 11 d’octubre del 2007

ARUSHA, CAMP BASE I OASI

Arusha és va convertir durant uns dies en la nostra casa, sempre va ser el camp base després dels nostres “passejos” per Africa. Mai la podrem comparar amb Chamonix, ja que no té xalets alpins, muntanyes nevades i tampoc trobarem cap riquesa. El que si que tenen en comú és que les dues són als peus de grans muntanyes, en aquest cas trobem el Mont Meru. També tenen en comú que en les dues trobes indrets que les fan especial. Aquest cop, la converteixen en especial els planters de venta de flors, els seus dos mercats, les religions, els camps de cafè i de plataners, i, sobretot, els seus habitants, sempre sonrients omplint de color i de diversitat els carrers de la seva ciutat amb les seves lluents robes.
Però també trobem rareses, com les misterioses i fosques nits sense llums urbanes, algun taxista amb males intencions, els mòbils-persones, la dificil digestió dels seus aliments i més coses que segur que ens vàrem deixar de veure.
Arusha, no és una ciutat molt turística, el més important a visitar és el Clock Tower, patrocinat per cocacola, una altra raresa, que és el punt mig entre El Caire i Ciutat del Cap, els dos extrems de l’antic imperi britànic a Àfrica. També et pots acostar al Masai Market, un mercat, amb molt de color, d’objectes de record de Tanzània especial per a wazungu (blancs rics).
Arusha en llengua hindi vol dir sortida del sol, per a nosaltres significava un oasi de descans i confort entre les nostres aventures per Tanzània.

ARUSHA

País: Tanzània.
Habitants: 270500 hab. censats a l’any 2002
Altitud: 1387 m
Als peus del Mont Meru.




Foto 1: Mont Meru des d'Arusha.
Foto 2: Clock Tower, centre de l'antic imperi britànic.
Foto 3: Passeig de tarda i xerrada entre els planters.
Foto 4: Mercat, multitud de colors.
Foto 5: Masai Market.