I per fi, va arribar la nit de l’atac final, després de tot el que havíem passat ser-hi allà era com un somni, era una situació irreal. Les llums dels frontals les confonies amb les estrelles, la foscor t’envoltava i el fred et feia oblidar perquè hi eres allà i cap a on anaves. L’objectiu va canviar, ja només desitjaves la sortida del sol, l’escalfor del sol, només el sol. I per fi, com cada dia ha fet, el sol va començar a envermellir l’horitzó, va començar a reflectir els seus raigs sobre les glaceres i poc a poc va anar escalfant-nos i tornant-nos a la realitat. Us preguntareu quina sensació em va donar el cim i la resposta serà .... cap, en aquells moments només volia la calor, volia la senzillesa d’un raig de sol.
La baixada va ser ràpida, ja no tenies aquella sensació de cansament i falta d’aire que et provoca l’alçada i, el més important, el fred s’anava fonen. A l’arribar al camp, varem descansar un parell d’hores i carregar energia per continuar el descens menjant una truita de patates, si, el que heu llegit, una truita de patates. Ja només ens quedava baixar i baixar, entrar altre cop dins de l’espessor de la selva que ens tornà a robar el sol.
I al final d’aquesta aventura ens quedarà a les nostres ments dues imatges, una negativa i altra positiva, la negativa va ser un mico blau morint al mig del camí el qual ens va ennuvolar l’alegria i l’altra, la positiva, són els portejadors i les persones que ens acompanyaven, i sobretot tot allò que varem fer per a nosaltres, sense la seva força no haguéssim pujat mai al Kibo, el cim de l’esperança i la llibertat.
Geologia:
El Kilimanjaro és un volcà, exactament un estratovolcà format per tres cràters amb neus perpètues. Aquests tres conus volcànics són: Shira 3962 m a l’oest i el més antic, Mawenzi a l’est de 5149 m d’alçada i el Kibo el més alta i el més recent, i encara mostra alguna activitat.
Geografia:
El Kilimanajaro es situa a la frontera entre Kenia i Tanzània, molt aprop de l’equador. Es troba també al marge oriental de la Vall del Rift.
El seu nom:
Encara continua sent un enigme d’on prové el nom, però hi ha diverses teories.
Pot provenir de les paraules swahilis, kilima (petita muntanya) i njaro (el dimoni del fred). Altres evoquen la paraula njare, la font de la vida. Els Masai l’anomenen senzillament Ngage Ngai, la casa de Déu. La tribu chagga mai li ha donat un nom, però si que distingeixen el gran volcà blanc com Kibo (esperança), símbol d’eternitat i de sort, i el pic negre del Mawenzi, associat a les forces del mal.
Història de la seva primera conquesta:
Hi ha moltes llegendes al voltant d’aquesta màgica muntanya, però destacarem la seva primera conquesta. Hans Meyer, després de dos intents, aconsegueix pujar al cim el dia 6 d’octubre de 1889, acompanyat del seu amic Ludwing Purtscheller i del guia chagga Yohana Lauwo. Una de les llegendes és que aquest guia va morir amb 127 anys, deu ser que el Kilimanjaro dóna la joventut eterna...?
Què hem aprés?
- La roba ha d'anar dins de bosses perquè no es mulli.
- El Kilimanjaro fàcil? Qui ha dit això?
- A Àfrica fa fred.
- El mal d'alçada afecta menys al sexe femení?? Un comentari feminista que afegeixo, però amb carinyo, molt carinyo
Foto 1: Primeres vistes de les neus del Kilimanjaro des de la carretera.
Foto 2: Msuri, sota la neu, el tercer dia de camí. La Cristina arriscant la càmara.
Foto 3: Desapareixen els núvols i ens permeten veure la cara sud.
Foto 4: Embús de persones a la sortida del Barranco Hut.
Foto 5: Mawenzi, des de l'ultim camp. L'única posta de sol que el Kilimanjaro ens va oferir.
Fotos 6 i 7: Lavabos, uns més vertiginosos que altres.
Foto 8: Mawenzi des del Kibo, el sol començava a tenir força.
Foto 9: Última imatge del Kilimanjaro, el darrer dia.
Fotos 10, 11 i 12: Tots al cim, al Uhuru Peak, 5895 m, el sostre d'Àfrica.
Foto 13: L'equip, bé, els amics del Kilimanjaro. Gràcies per tot. Asante Sana!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada