dilluns, 29 d’octubre del 2007

LA FACU DE L'ESCALADA.

Després de la dura travessa pel voltant del Vignemale varem decidir descansar aquell cap de setmana. Així, varem decidir fer, dissabte d’escalada esportiva i el diumenge d’excursió amb el centre excursionista.
El lloc d’escalada escollit aquest cop va ser la Penya de l’Escofet, més conegut com La Facu, a Canyelles. Aquesta escola d’escalada es troba dins del Parc Comarcal d’Olèrdola, més exactament al cingles de la cara sud-est del Puig de l’Àliga, bona orientació per a dies de tardor. L’escola té una antiguitat de més de 20 anys, encara que l’equipament s’ha anat renovant. La roca és calcària i la majoria de vies són entre 25 i 30 metres de llargada i tenen nom de dona. La zona té una altra peculiaritat, és una zona privada, així que és important cuidar-la bé i no embrutar-la.
A nivell personal, varem estar al Sector Dret o Lurdes, hi varem estar provant a les vies Angie IV, Lurdes IV i Montserrat B. V en bona companyia. Fins i tot, al finalitzar la dura jornada de riures i escalada, varem collir bolets, més exactament pinetells, uns que tenen una espongeta. Jo mai havia realitzat una collita de bolets, però va estar bastant interessant, i més, si al dia següent te’ls preparaven per a una truita amb patates i algun condiment secret més. Bé, gràcies Jordi per la truita.
Foto 1: De camí a les vies.
Foto 2: Pinetells.
Foto 3: Gaire ordenats no ho som.
__________ff_____ffff_____ Foto 4: De primera a la via Angie, el David a la via Montserrat B.
Foto 5: Les ressenyes.
Les imatges són cedides per l'Eulàlia.